Előző
Következő
új cikk

Belföld

Előzetesbe kerültek Czeglédyék

nepszava.hu|2017. jún 15. 17:46
[A+ A-]

MTI Fotó: Bugány János

Elrendelte egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó, többmilliárd forintos adócsalással gyanúsított bűnszervezet kilenc tagja, köztük Czeglédy Csaba ügyvéd, a baloldal szombathelyi városi képviselője előzetes letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. 

Tegnap a megyei NAV igazgatóság nyomozói több helyszínen tartottak házkutatást és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Czeglédy Csaba MSZP-s képviselő szombathelyi irodáját kedden ügyész jelenlétében feltörték, majd a baloldali politikust a rendőrök társaival együtt a szegedi NAV épületébe vitték kihallgatásra, ahol őrizetbe vették őket. Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje közleményben jelezte, hogy amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek. Botka mindazonáltal felkérte az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálja ki a vádakat, a párt vezetését pedig arra kérte, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke az ATV műsorában bár helyesnek nevezte Botka döntését, azt állította, hogy Czeglédyt azért vitte el a NAV, mert "legkeményebb, leghatározottabb szocialista ügyvéd", aki perek százait nyerte a Fidesz ellen. 

 A szombathelyi közgyűlés MSZP-DK-Együtt-Éljen Szombathely! alkotta frakciója kiáll Czeglédy Csaba frakcióvezető mellett, bízik az ártatlanságában és alaptalannak tartja meggyanúsítását - jelentette ki Ipkovich György.  Szombathely volt szocialista polgármestere közölte: abban az ügyben, amely miatt a frakcióvezetőt kedden különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával őrizetbe vették, már három éve folyik közigazgatási eljárás, de eddig egyetlen elmarasztaló határozat sem született, a mostani hirtelen őrizetbe vételt éppen ezért koncepciózusnak tartják. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!