Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Végső búcsú Korognai Károlytól

nepszava.hu|2017. jún 16. 07:54
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock

Budapesten helyezik örök nyugalomra Korognai Károlyt. A színész-rendező-író, mint megírtuk, tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában hunyt el június 4-én Zsombón. Családja, kollégái és ismerősei június 27-én, kedden délelőtt 11 óra 15 perctől vesznek végső búcsút a Farkasréti Temető Makovecz Ravatalozójában.

Korognai Károly 1987-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában, majd a Vígszínházba szerződött. 1991-1998 között szabadfoglalkozású színész volt, 1999-től 2003-ig igazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Ezt követően Veszprémbe, Kassára, majd Miskolcra szerződött. Az utóbbi években a Szeged melletti Zsombó község szabadtéri színpadának programjain dolgozott.

Most egy ősbemutatóra készült: a Lúdas Matyit írta újra és musicalt készített belőle, megrendezni azonban már nem tudta a július 7-én bemutatásra kerülő darabot. Dolgozott volna egyébként a nyári programsorozat másik kiemelt darabjában, a Csókos asszonyban is. Korognai Károly Zsombón hunyt el.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!