Előző
Következő
új cikk

Belföld

Átok ül az M6-os sztráda végén?

nepszava.hu|2017. jún 16. 10:33
[A+ A-]

Illusztráció: Vajda József

Ismét megígérte a kormány az M6-os autópálya folytatását a horvát határig, most a Magyar Közlönyben sikerült elrejtenie a beruházásról szóló újabb információkat – írja a Pécsi Stop.

Az M6-os autópályából a 2010-es átadása óta hiányzik egy 20 kilométeres szakasz, ami a horvát határ felé vezetné tovább a közlekedőket.

A Fidesz-kormány párszor már megígérte a folytatást, majd volt olyan, hogy maga Orbán Viktor vonta vissza a fejlesztést, hogy aztán újra megígérhesse egy évvel később a választás előtt. Legutolsó ígérete 2018-ra szólt, de aztán ezt a tavaly szeptemberi egyik Magyar Közlöny felülírta, abban ugyanis az szerepelt, hogy várhatóan 2018-ban kezdődik el a munka, és várhatóan/talán 2020-ra készen is lesznek vele.

A 2015-ös számítások szerint a 20 kilométeres kétszer két sávos (plusz leállósáv), négy szintbeli eltéréssel bíró kereszteződéssel, egy egyszerű és egy komplex pihenőhellyel, valamint két völgyhíddal bíró útszakaszra 48,7 milliárd forintot szántak. Vagyis kilométerenként 2,56 milliárdba kerülne a szakasz, ám közel sem biztos, hogy a becsült költségvetés azóta nem duzzadt-e a duplájára - vélekedik a helyi portál.

Hogy mikorra lehet kész, az nem szerepel a kormányhatározatban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!