Előző
Következő
új cikk

Belföld

Új csatornát indít Andy Vajna

nepszava.hu|2017. jún 16. 13:37
[A+ A-]

FOTÓ: Vajda József/Népszava

Ismét bővíti médiaportfólióját Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és a tulajdonában lévő TV2 Média Csoport. Hamarosan indul ugyanis a Moziverzum elnevezésű tévécsatornája - szúrta ki a 24.hu.

A portáldtvnews.hu információira hivatkozik, miszerint a román médiahatóság, a CNA most kedden engedélyt adott a filmcsatornának, így újabb akadály hárult el az indulás elől. A Moziverzum előkészítése egyébként már hosszabb ideje tart, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) már áprilisban regisztrált ilyen néven ábrás védjegyet a TV2 Csoport. 

A kérelmet május végén nyújtotta be a TV2 Csoport, és a román hatóság jelenlévő tanácstagjai egyhangú döntésével fogadták el ezt. A sugárzási engedély Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Horvátország területére szól, műholdas terjesztési móddal.

Az indulás időpontja várhatóan 2017 második félévében lesz, és napi 24 órában sugároz majd. A programkínálat 100 százalékban vásárolt – akció, vígjáték, kaland, dráma és horror műfajú – tartalmakból áll majd. A Moziverzum induló költségvetése 900 ezer euró, melyet többek közt a reklámbevételekből finanszíroznak majd.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!