Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Napi repülőjárat indul Budapest és Kijev között

MTI|2017. jún 16. 18:05
[A+ A-]

Napi járatot indított Budapest és Kijev között az Ukraine International Airlines, az ukrán nemzeti légitársaság első járata csaknem 150 utassal szállt le csütörtök este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport.

Ismertették, hogy a csütörtöktől naponta közlekedő, 183 személyes Boeing 737-800-as gépek minden nap 15.20-kor indulnak vissza Budapestről és 1 óra 45 perces repülés után landolnak a kijevi Boriszpil repülőtéren.

Jurij Mirosnyikov, a légitársaság elnöke az esemény alkalmából elmondta: 5 év szünetet és teljes átalakulást követően térnek vissza Budapestre, új járatuk az üzleti utazók és a turisták igényeit egyaránt kiszolgálja - írták.

Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete nagykövete szerencsés egybeesésnek nevezte, hogy országa és az Európai Unió közötti vízumkényszer eltörlése után alig egy héttel indulhatott el az új járat, amely a gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul .

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója fontos előrelépésnek nevezte az új járatok elindítását, mivel így mostantól mindkét kijevi repülőtér elérhető lesz Budapestről, egyúttal átszállási lehetőség is nyílik fontos ázsiai úti célok - többek között Teherán, Jereván, Bangkok, Amman vagy Almati - felé.

A közlemény szerint Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ vezetője fölhívta a figyelmet a magyar főváros rendezvényeire - különösen az idei nyár szabadtéri kulturális és sporteseményeire -, amelyekkel az új járatoknak köszönhetően még több ukrán turista ismerkedhet meg - fogalmazott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!