Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Orbán 600 milliárdos hobbija" - Kiakadt az ATV-ben Bod Péter Ákos

nepszava.hu|2017. jún 17. 08:35
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám

Bod Péter Ákos többek között Orbán Viktor fociőrületéről beszélt az ATV műsorában. A közgazdász szerint az még rendben van, ha a sport több forrást kap, hiszen fontos az egészséges életmód népszerűsítése, de szerinte a miniszterelnök túl messzire ment. 

"Ha síugró lenne, minden alföldi faluban építhetne akár sáncot is" - vélekedett. Szerinte elég keleties tempónak minősül 600 milliárdot költeni a miniszterelnök hobbijára, miközben ezekre az összegekre máshol is szükség lenne.

"Magyarországon a nemzeti jövedelem felét szippantja be az állam adók és egyéb elvonások formájában, ami nagyon magas" – magyarázta. Bod Péter Ákos szerint bár tavalyhoz képest valóban csökkennek az adók, de a régiós országokat nézve túl van adóztatva az ország.

A jövő évi büdzsével kapcsolatban - amit csütörtökön fogadott el az Országgyűlés - azt mondta: csinálhatna már a kormány egyszer egy nullás költségvetést. "Jövőre választási költségvetés lesz, ahogy igazából minden évben, hiszen itthon nagyon túl van politizálva a büdzsé. Hozzátette: nem lehet tudni, hogy milyen lesz a 2018-as költségvetés, mert nagyon nagy tartalékokat ad magának a kabinet, amit arra fordít, amire akar.

A nőkkel kapcsolatban a közgazdász úgy vélekedett: átlagosan 2-3 gyereket akarnak, de később szülnek már, mert a munkaerőpiac olyan. A külföldön élő magyaroknál viszont nagyobb a szaporaság, mert ott kiszámíthatóbbnak látják a jövőt - vázolta a szomorú magyar valóságot Bod Péter az ATV műsorában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!