Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Matolcsy rokonaié lett a Pécsi Sörfőzde

nepszava.hu|2017. jún 17. 08:56
[A+ A-]

FOTÓ: Tóth Gergő

Matolcsy György elsőfokú unokatestvérei, Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás szerezte meg a Pécsi Sörfőzde Zrt. 99 százalékos tulajdonrészét befektetési cégeiken keresztül - derül ki a cég közleményéből.

A pécsi sörgyár eddig az osztrák Ottakringer tulajdonában állt, ismertebb márkái: Szalon, Ottakringer, Paulaner, Radler.

A Pécsi Sörfőzde Zrt. lehetséges eladása áprilisban, a cég 2016-os eredményismertetésekor merült fel először. A cég ugyan jelentős forgalmat bonyolított az utóbbi években – tavaly 6,5 milliárd forint forint volt árbevétel –, mégis átlagosan félmilliárd forint veszteséget értek el - emlékeztet a 444.

A Szemerey-testvérek cégei, a Bankonzult Kft. és a MAVA Befektetési Kft. azt ígérik a közleményben, hogy újrapozicionálják a céget. "Meg kívánnak jelenni új innovatív termékekkel is. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly-, és a búzasörök lesznek, kihasználva azokat a szinergiákat, amit az új tulajdonosok hazai bit-növénytermesztésben betöltött piacvezető pozíciója nyújt" - áll a közleményben. 

Az Ottakringer a vevők kérésére nem tette közzé a vételárat, és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg.

A portál emlékeztet, hogy nem ez az első sörös befektetés a Matolcsy család környékén, a HVG korábban arról írt, hogy a jegybank elnök fia, Matolcsy Ádám bérbe adta 2, 8 hektáros balatonakarattyai földjét a kisüzemi sörfőzésbe kezdő Hübris Projekt Kft.-nek. Matolcsy Ádám épp akkor nyitott utat a 2000 literes kapacitásúra tervezett sörfőzdének, amikor a Heinekent vörös csillaga - vagy inkább a Csíki sör – miatt ki akarták szorítani a hazai pályáról - emlékeztetett a lap, hozzátéve, hogy a Hübris ugyan nem lesz a multinacionális vállalat komoly riválisa, de így is bízhat a pályázati milliókban, hiszen a sörüzem nem Budapesten működik majd. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!