Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Budapestre jön az Operaház fantomjának igazi Christineje

Népszava|2017. jún 17. 10:24
[A+ A-]

Sarah Brightman FOTÓ: Tristan Fewings/Getty Images

Karácsonyi koncertet ad Sarah Brightman angol szoprán énekesnő december 20-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők.

A művész 13 év után lép ismét színpadra Magyarországon a Royal Christmas Gala elnevezésű produkcióval a több mint 10 millió eladott albumot jegyző Gregorian énekegyüttessel közösen. A koncerten Sarah Brightman számos vendégművésszel együtt hagyományos karácsonyi dalokat ad elő nagyzenekari kísérettel.

A Sarah Brightman 30 éves karrierje alatt mintegy 32 millió albumot adott el, több mint 180 arany és platina lemezzel büszkélkedhet. Az 56 éves szoprán az egyetlen olyan művész a világon, akit két olimpián is felkértek, hogy adja elő a sportesemény hivatalos himnuszát, mindezt világszerte összesen 7 milliárd néző előtt.

Az énekesnő 1979-ben FOTÓ: N. Beattie/Evening Standard/Getty Images

Az énekesnő 1979-ben FOTÓ: N. Beattie/Evening Standard/Getty Images

Pályájának kiemelkedő momentuma az Andrea Bocellivel közös fellépés-sorozata, a Time to say goodbye, de nevéhez fűződik az Operaház fantomja című darabban Christine szerepe, amelyet egykori férje, Andrew Lloyd Webber kifejezetten az ő számára írt - olvasható a közleményben.

2008-as felvétel FOTÓ: Chris Jackson/Getty Images

2008-as felvétel FOTÓ: Chris Jackson/Getty Images


Lájkoljon minket a Facebook-on is!