Előző
Következő
új cikk

Belföld

Habony a Rogán-féle helikopterrel tűnt el Ferihegyről

nepszava.hu|2017. jún 17. 13:22
[A+ A-]

Habony is bevetette Rogán módszerét (mögötte) Forrás: Habony Árpád/Facebook

Helikopterrel, ráadásul nem is akármelyikkel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről Habony Árpád a sajtó elől múlt pénteken - derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A stáb ugyanis hiába várta Orbán tanácsadóját a reptér bejáratánál, amikor Demján Sándor milliárdos üzletemberrel luxusrepülővel érkezett haza Makaóból, Habony felszívódott, ez pedig - a szabályokat betartva - csak légi úton lehetséges.

Ahogy lapunk is megírta, a ferihegyi repülőtéren egy újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő magángépből szállt ki Demján Sándor nagyvállalkozó és Habony Árpád. A Magyar Nemzet információja szerint Habonyék a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak a Makaó mellett fekvő Hongkongban.

A gépen utazott még Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

A reptéren Demján jelent meg először, aki nem akart nyilatkozni, és beült a rá váró Mercedesbe, ahogy Sallay András is nyilatkozat nélkül távozott egy BMW-vel. Habonyt azonban hiába várta a Magyar Nemzet és a Hír TV stábja, a tanácsadó nem jött ki a repülőtér kisgépes termináljának épületéből. Habony köddé válása, valamint a reptéri szabályok betartása egyetlen esetben lehetséges: ha légi úton távoztak a repülőtérről. A Célpont azonosított is egy helikoptert, amely Habony magánrepülőjének landolása után érkezett a ferihegyi betonra. A stáb birtokába került, pilóták közötti beszélgetésből kiderült, hogy a Robinson44-es helikopter pilótáját azonnali hatállyal parancsolta a munkaadója Ferihegyre.

A munkaadó pedig nem más, mint a Fly-Coop, az a cég, amelyik Rogán Antalt és családját tavaly októberben elreptette Nyírtassra, Szabó Zsófi színésznő esküvőjére. A Fly-Coop más szállal is kötődik a kormányközeli üzleti körhöz: vezetője, Jakab Tamás az év elején közös céget alapított a kormány kedvenc biztonsági cégével, a Valton-Sec Kft-vel - emlékeztet a Hír TV.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!