Előző
Következő
új cikk

Fotó

„Ne a muszlimokat hibáztassák” - Békemenet a terror ellen (Fotógaléria!)

Népszava-információ|2017. jún 18. 08:16
[A+ A-]

A vártnál kevesebben vettek részt a Kölnben megrendezett muszlim békemeneten. A rendőrség közlése szerint a szombati felvonulásra tízezer résztvevőt jelentettek be, de legfeljebb 2-3 ezer ember vett részt.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

FOTÓK:  Sascha Schuermann/Getty Images

Lamya Kaddor iszlamológus, a menet egyik szervezője szerint a berlini, manchesteri, londoni merényletek után világos üzenetet akartak küldeni az erőszak és az iszlám terror ellen. „A muszlim civil társadalomnak nem szabad engednie, hogy a szélsőségesek beszéljenek az iszlám nevében” – idézte Kaddort a Der Spiegel internetes honlapján. „A gyűlölet pokollá teszi a földet”, „Ne a muszlimokat hibáztassák” – ilyen feliratokkal vonultak a menetben. A megmozdulás kezdetén csak néhány százan gyűltek össze, a két óra hosszat tartó menethez sokan csatlakoztak.

A békemenetet a németországi muszlim tanács és a török közösség is támogatta, a német pártok és keresztény csoportok is csatlakoztak. Thomas de Maiziere belügyminiszter és Heiko Maas igazságügyi miniszter egyaránt bírálta az ankarai kormány befolyása alatt álló DITIB iszlám szervezetet, amely lemondta részvételét, mondván, a muszlim antiterrorista megmozdulások stigmatizálják a muszlimokat.

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!