Előző
Következő
új cikk

Külföld

Trump milliárdokkal tartozik hitelezőinek

Népszava|2017. jún 18. 09:21
[A+ A-]

FOTÓ: Tom Pennington/Getty Images

Donald Trump jelentős összegekkel, összesen 315,6 millió dollárral - ez forintra átszámolva közel 87 milliárdot jelent - tartozik amerikai és külföldi hitelezőknek – ez derült ki a kormányzati etikai hivatal által nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatából. 

A Deutsche Banktól felvett hitelei, jelzálogterhei mintegy 80-175 millió dollárt tesznek ki. A 104 oldalas dokumentumot azért böngészik nagy figyelemmel, mivel a milliárdos elnökké választása előtt, s azóta sem volt hajlandó adóbevallásait közzétenni. A vagyonnyilatkozatát azonban kötelezően be kellett nyújtania.

Trump a beiktatása előtti napon mintegy 500 pozícióról mondott le, többéségük amerikai cégnél volt, de Skóciában, Írországban, Kanadában, Brazíliában és Bermudán is betöltött vezető tisztségeket. Vállalkozásaiból a milliárdos így is jelentős jövedelmet húz. Legnagyobb bevétele golfklubjainak jövedelméből származik. A Miamiban lévő Trump National Doral majd 116 millió dolláros bevételt hoztt, de kevesebbet, mint előző évben, amikor 132 milliót jövedelmezett. A Trump Corporation ingatlanbefeketető cég jövedelme megháromszorozódott, 18 millió dollárra nőtt, Mar-a-Lago-i golfklubjának bevétele negyedével ugrott meg, 37,25 millió dollárral, a New Jersey állambeli Bedminsterben lévő golfklubjának bevétele valamelyest visszaesett, 19,7 millió dollárt tett ki.. Bár eladta a Miss Universe szépségverseny jogait, így is 11 millióval lett gazdagabb az ezzel kapcsolatos bevételekből. A washingtoni Trump International hotelből 19,6 millió dollárt folyt be az elnök kasszájába. Egy 2015-ben publikált könyvéből 1-5 millió dolláros bevétele lett.

Trump összes vagyonát 1,4 milliárd dollárra teszik - írta a Reuters.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!