Előző
Következő
új cikk

Sport

Másfél óra hátrányból győzött a Porsche

Népszava|2017. jún 19. 05:55
[A+ A-]

A szerencse is kellett a sikerhez FOTÓ: GETTY IMAGES/DEAN TREAML

Sorozatban harmadszor, összességében 19. alkalommal nyerte meg a Porsche csapata a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amely szombat délután kezdődött és vasárnap 15 órakor ért véget. A nyertes autót ezúttal a német Timo Bernhard, valamint két új-zélandi pilóta, Brendon Hartley és Earl Bamber vezette.

Mindössze öt gyári prototípus vághatott neki hétvégi viadalnak, így azt sejteni lehetett, hogy aki különösebb probléma nélkül végigmegy közülük, az dobogóra állhat majd. A győztes csapat végül annak ellenére tudott diadalmaskodni, hogy szombat este elülső tengelyprobléma miatt közel másfél órát vesztegelt a garázsban, így 22 körös hátrányba került, s egészen az 56. pozícióba csúszott vissza. Ezt követően azonban a Toyota két esélyes autója kiesett, az elsőszámú Porschét pedig négy órával a befutó előtt érte utol egy súlyos technikai probléma.

A második helyet az utolsó harmadban még az élen is álló Jackie Chan DC Racing szerezte meg, harmadikként a korábbi Forma-1-es pilótával, Nelson Piquet Jr.-ral felálló Vaillante Rebellion nevű csapat végzett.

Az utolsó körökben a GTE Pro kategória ellopta a showt: még öt perccel a leintés előtt is az első helyért dúlt a kerék a keréken harc. A 63-as rajtszámú Corvette és a 97-es Aston Martin elképesztő csatát vívott. Az utolsó előtti körben az Aston bebújt a Corvette mellé a célegyenes előtt és egy szép manőverrel maga mögé utasította azt. Később viszont a Corvette defektet kapott, így csak harmadik lett.

A világ egyik legrégebbi autóversenyét 85. alkalommal rendezték meg, a végső győzelmet illetően csúcstartó Porsche 19. sikerével tovább javította a rekordot.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!