Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tűző napon álló autóban hagytak egy kisfiút Budapesten

nepszava.hu|2017. jún 19. 16:31
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock

A tűző napon álló autójában hagyta egy anya 5 éves gyermekét Budapesten, a Pólus Center pakolójában - írja a Blikk. A kisfiút a rendőrök szabadították ki a kocsiból.

A bezárt Audiban lévő gyereket észrevették és azonnal intézkedtek. Egyes szemtanúk szerint a helyszínre kiérkező rendőrök törték be az autó ablakát és mentették ki a kicsit a felforrósodott autóból. A sikeres mentőakció után az édesanya visszakapta a gyermekét - írja a portál.

A Velvet kérdésére a BRFK azt a választ adta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. június 19-én 12 óra 56 perckor érkezett bejelentés, miszerint egy Budapest XV. kerületében lévő bevásárlóközpont parkolójában, autóban hagytak egy kisgyermeket. A rendőrök 6 percen belül kiérkeztek a helyszínre, ahol észlelték, hogy egy járókelő a gépjármű ablakát betörte. A rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, és mentőt hívtak, akik a gyermeket kórházba szállították. A történtek tisztázása érdekében a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A cikkben egyébként idéznek egy Faceookon kommentelő szemtanút, aki szerint nem egy rendőr, hanem ő szabadította ki a gyereket. "Egy férfi törte be a vezető oldali üveget, miután megkértem rá, mivel szerintem a gyermekélet fontosabb a szabályoknál, és én pedig bemásztam az autóba kicsatoltam a biztonsági övet, hogy kitudjam venni a gyereket a hordozóból, ekkor érkezett meg az anyuka..." - írta.

Ebben az évben sem ez az első eset, hogy egy szülő felelőtlenségből veszélyezteti a gyereke testi épségét. Legutóbb szerdán hagyta gyerekét a tűző napon parkoló autójában egy édesanya Fóton. 

Már a 25 fok is veszélyes lehet
Már 25 fokos melegben is veszélyes lehet az autóban tartózkodni, az utastér ugyanis így is erősen felmelegedhet a napon, és ezen az sem segít, ha az ablakot résnyire nyitva hagyjuk. A csecsemők különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen hőszabályozásuk sem elég stabil és bőrük is vékonyabb, így gyorsabban hőgutát kaphatnak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!