Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Gázjelentés

Népszava|2017. júl 3. 06:08
[A+ A-]

Ne tagadjuk: a mocskos liberálbolsevik brüsszelo-sorosista olajár felvette a kesztyűt a Fidesz rezsihőseivel. Akárhogy is, a ködös külhonban, a szemmel belátható határainkon túl valahogy nem akaródzik megállítani Brüsszelt. Ott, a multik mögött álló, szivarozó nagytőkések mögött álló, shalomozó zsidók mögött álló agyzsibbasztó gyíkemberek, na szóval ez az egész bagázs, Orbán Viktor rezsiharca láttán jól összeszarta magát. Mocskos, sötét odvaikba húzódtak hát, hogy nyálkás fetrengések közepette gonoszul levigyék a nemzetközi olajárat. Persze úgy tálalják, mintha a tőzsdéket a liberális verseny, a tudás, a fejlesztés, a hatékonyság, a takarékosság, az ésszerűség és ezek fokozása alakítaná. De ez nyilván nem igaz. Bár a szitán szerencsére csak a magyar NER-híveik látnak át. Reméljük, a többi, megtévesztett hétmilliárd erre sose jön rá.

Mi, NER-magyarok viszont nem alkuszunk. Pontosan tudjuk, hogy az olajár is csak a civil-baloldal trükkje. Szilárd tudatunkat biztos nem homályosítja el, hogy az olajáresés miatt rajtunk kívül mindenütt zuhan a lakossági rezsi. Ezeknek már semmi se szent! Aljasok.

Jó, van itt ez az apróság, hogy tulajdonképpen a magyar energiacégek is külföldről veszik a nyersanyagot, és hát akkor ugye fillérekért. De sebaj! Akkor tetten értük: megint a szolgáltatóknál gyűlik a luxusprofit! - kiáltanánk teli tüdőből. De a hang sajna bennszakad. Mert bizony az elmúlt évek során Orbán Viktor - aki szavai szerint sose szorítaná ki a nemzetközi tőkét - kiszorította a nemzetközi tőkét a gázellátásból. Így a luxusprofit is már állami. Ennek akár örülhetnénk is, ha előzetesen nem pont azzal reklámozták volna a nemzeti közművet, hogy az nonprofit lesz, hogy nem a haszon lesz az "első", meg hasonló ökörségek.

És a mi állami luxusprofitunk miatt ma már g-vel zuhan mellettünk a sok '68-as hippiállam rezsije. De mi ezt nem hagyjuk! Mert mi megvédjük a rezsicsökkentést! Nyilván, hisz ha már valaki kitalálta - és nyilván leszámlázta - ezt az értelmetlen kifejezést, akkor mondjuk ki a szánkkal sokszor! De tényleg, gondoljunk már bele: eme zagyvaság alatt leginkább mégiscsak talán valami olyasmi értendő, hogy akkor majd tovább csökken a rezsi. Nem az, hogy szinten marad. Ráadásul a Fidesz-parancs szerint nekünk most azt kell megvédenünk, hogy Orbán Viktor mondja meg, itt ki, mikor, mennyit fizet az áramért és a gázért. Most például Orbán Viktor mondja meg, hogy ne fizessenek az emberek kevesebbet az áramért és a gázért. Az így halmozódó haszonnal pedig Orbán Viktor tömi a csicskái zsebét.

És ha valaki szerényen előhozakodik azzal, hogy akkor így most ez mi, szokás szerint hazudnak. A rezsibiztosi stafétabotot kissé sután átvevő Aradszki András energiaállamtitkár azért a minden alapot nélkülöző "adatok" bedobását már készségszintre fejlesztette. Ez legolcsóbb, az legdrágább, ilyenek. Sőt, a kereszténydemokrata politikus még azt is odaböki, hogy szerinte nyilatkozata a Népszavában másképp fog megjelenni. Pedig nekünk se okunk, se jogunk a rezsiállamtitkár szavait eltorzítani.

Azok önmagukért beszélnek.

Marnitz István