Előző
Következő
új cikk

Külföld

Július 7-én találkozik először Trump és Putyin

MTI|2017. júl 4. 13:55
[A+ A-]

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök első találkozóját a tervek szerint július 7-én tartják a G20-as csoport hamburgi csúcsértekezletének keretében - közölte kedden az orosz elnök tanácsadója. "(Július) hetedikére egyeztették" - mondta újságírói kérdésre válaszolva Jurij Usakov az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

Usakov előző nap az közölte, hogy Putyin és Trump a találkozón valószínűleg megvitatják Szíria és Ukrajna helyzetét. 

"Úgy hallottam, hogy az amerikaiak Szíria és Ukrajna témáját akarják megvitatni, ha ez megfelel a valóságnak. Úgy gondolom, teljesen logikus, hogy ezt a két témát választották. De mi úgy gondoljuk, hogy elsősorban a nemzetközi terrorizmus problémáját kell a két vezető hatalom elnökének megvitatnia, mert Oroszország és az Egyesült Államok együttműködése nélkül aligha lehet a terrorizmust leküzdeni" - mondta az orosz elnök tanácsadója.

A CNN amerikai hírtelevízió amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva szintén azt közölte, hogy az elnöki találkozón Szíria és Ukrajna lesz napirenden.

A CNN értesülései szerint Trump aligha veti fel az amerikai elnökválasztásba való beavatkozás kérdését, amivel Washington Moszkvát vádolja. Annak is kicsi a valószínűsége, hogy a találkozón az amerikai elnök az Oroszország elleni szankciók enyhítéséről tenne bejelentést - vélte az amerikai hírtelevízió.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!