Előző
Következő
új cikk

Sport

Kihirdették a magyar vízilabda-válogatott csapatát

MTI|2017. júl 5. 15:12
[A+ A-]

A férfi vízilabda-csapat az Euro-liga negyeddöntőjében Forrás: Facebook/BVSC Zugló

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a budapesti világbajnokságon. 

"Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott" - mondta a szövetség honlapjának a szakember. Hozzátette: folyamatosan alakult benne és stábjában a kép, s figyelték a játékosokat, gondolkoztak azon, hogy ki és miben lehet a csapat hasznára. Amikor egyre több posztra találta meg az emberek nagyobb részét, akkor is szempont volt, hogy a végső nagy harcba ki tud még extrát hozzátenni a gárda teljesítményéhez, amire a legnagyobb szüksége lehet a válogatottnak - árulta el. 

"Tudom, hogy egy-egy kerethirdetés során sorsok dőlnek el, így igyekeztem mindenkinek megadni a lehetőséget. - folytatta a szövetségi kapitány. - Mind az öt kimaradó jó benyomást tett rám, és mindannyiukra igaz, hogy a folytatásban következő hosszabb távú építkezés során is számítok majd rájuk." A keretben négy vb-újonc szerepel: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő, közülük Mezeinek a budapesti vb lesz az első világversenye a felnőtt válogatottban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete:
Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor 
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!