Előző
Következő
új cikk

Sport

A Vasasnál még bíznak a továbbjutásban

Népszava|2017. júl 6. 05:51
[A+ A-]

A Vasas és a Beitar sem dőlhet még hátra FORRÁS: VASASFC.HU

A Videoton már biztosította helyét a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében, ma az FTC és a Vasas is ezt tenné.

A Magyar Kupa legutóbbi győztese, a Ferencváros tegnap óta Lettországban, a Jelgava elleni visszavágó helyszínén készül. Az FTC a kétgólos fór megőrzésének céljával kelt útra szerda reggel – az első találkozón látottak alapján nem alaptalanul.

Előnyről várhatná a budapesti második mérkőzést a Vasas is, az angyalföldiek azonban hiába vezettek a Beitar Jeruzsálem vendégeként egy hete még a 87. percben is 3-1-re, végül 4-3-ra kikaptak.

„Már hosszabb ideje nem téma az a mérkőzés – nyilatkozta szerdán a Népszavának Michael Oenning, a magyar csapat vezetőedzője. – Kielemeztük a hibákat, és ezt követően azonnal a visszavágóra készültünk fel, hiszen ez az előttünk álló feladat. Szeretnénk győztesen elhagyni a pályát, így nem is szabad sokat leragadni az odavágón” – tette hozzá.

Érdeklődésünkre a német szakember leszögezte: mint mindig, ezúttal is hisznek a továbbjutásban. Oenning szerint nüanszokon múlhat a továbblépés a felek harmadik nyári mérkőzésén (a kupamérkőzés előtt felkészülési találkozón mérkőztek meg a felek – a szerk.). „Jó dolog, hogy harmadszor játszunk a Beitar ellen, mivel mindkét csapat ismeri már egymást. Így inkább taktikai apróságokon fog múlni a mérkőzés és a párharc végkimenetele. Úgyis csak a győzelem számít nekünk, így a mérkőzést megpróbáljuk a lehetőségeinkhez igazítani és alakítani” – mondta el a tréner, aki ezúttal számíthat a belső védőként bevethető korábbi válogatott játékosára, Vaskó Tamásra is.

A visszavágóra egyébként nemcsak a csapatok, a szurkolók is kiemelten készülnek. A vendégcsapatot több százan kísérik el Magyarországra, sőt, a vasasfc.hu szerint francia és magyar Beitar hívek is a vendégszektorban szurkolnak majd. Közben a Vasas tábora vélhetően számíthat a májusi, FTC elleni kupadöntőn is csatlakozó kispesti és újpesti szurkolókra, akik esélyes, hogy nem baráti csevejre hívnák a messziről jött vendégeket…

Az angyalföldi klub honlapja a napokban mindenesetre arra hívta fel a figyelmet, hogy az izraelieket az utóbbi években többször büntette az európai szövetség hírhedt fanatikusainak viselkedése miatt, ezért azt kérték a hazaiaktól, hogy az esetleges provokációkra ne gyűlölködés legyen a válasz. Ha mégis elszabadulnak az indulatok, úgy információink szerint a karhatalom is készen áll: úgy tudjuk, több száz, különlegesen kiképzett rendfenntartó lát el feladatot ma városszerte.

Remélhetőleg azonban mégsem ők, hanem a futballisták lesznek a nap főszereplői.

Európa-liga, 1. forduló, visszavágók

Jelgava–FTC 17.45

Jelgava (tv.: M4 Sport)

Vasas–Beitar 20.30

Szusza Ferenc Stadion (tv.: M4)

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!