Előző
Következő
új cikk

Sport

Négy újonc a világbajnokságra készülő vízilabdás keretben

Népszava|2017. júl 6. 05:55
[A+ A-]

Szerdán kihirdette a július 14-én kezdődő magyarországi világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretét Märcz Tamás, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya. A 13 fős keretben négy világbajnoki újonc szerepel: Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla és Zalánki Gergő. A négyek közül Mezei számára a budapesti torna lesz az első világverseny.

„Nehéz döntés volt, ráadásul a felkészülés során a koncepció is változott – nyilatkozta a névsor ismertetése után a hazai szövetség honlapjának Märcz Tamás. – Először úgy gondoltuk, hogy Török Béla Jansik Dáviddal és Gór-Nagy Miklóssal harcolhat az egyik bekk pozícióért, aztán úgy alakult, hogy bekként is gólerős volt, jól mozgott a kapufánál, az utolsó szakaszban pedig kapás oldalon is szerepelt. Így azon a poszton is versenyhelyzet alakult ki, s végül a kapás oldalra kerül be, de olyan játékosként, aki a védekezésben és emberelőnyben is tud nekünk segíteni.”

A debütánsokon kívül kapusposzton Decker Attilára és Nagy Viktorra, a mezőnyben pedig Decker Ádámra, a már említett Gór-Nagyra, Erdélyi Balázsra, Hárai Balázsra, Hosnyánszky Norbertre, Varga Dénesre és Vámos Mártonra számít Märcz a vb-n.

A magyar együttes első vb-meccsét július 17-én, Ausztrália ellen vívja.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!