Előző
Következő
új cikk

Sport

Katinka érzi a feszültséget

Népszava|2017. júl 6. 05:54
[A+ A-]

A bajnoknő a Duna Arénában készül FOTÓ: SZALMÁS PÉTER

Alig három héttel a hazai vizes-világbajnokság úszódöntőit megelőzően tegnap sajtótájékoztatót tartott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka. Az apropót az adta, hogy a bajnoknő együttműködési megállapodást kötött az egyik ismert sportszergyártó céggel, amelynek értelmében a következő években személyre szabott versenydresszben versenyezhet.

„Jól állok szerintem, bár ez majd kiderül a vébén. Ott feketén-fehéren megmutatkozik, hogy sikerült a felkészülés” – mondta el az elvégzett munkával kapcsolatban Hosszú, aki kifejtette: különleges érzés, hogy a Duna Arénában készülhet a világversenyre.

„Az, hogy a versenymedencében tudok edzeni, hozzájárult ahhoz, hogy már hetek óta érzem a vb okozta feszültséget. Kicsit még mindig furcsa, hogy mi várjuk a világ legjobbjait” – tette hozzá.

A 30 sportolót magában foglaló Profi Úszók Világszövetségének megalakulását hétfőn bejelentő úszónő újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a névsornak rajta kívül is voltak magyar tagjai, akik viszont egyelőre azt kérték, ne szerepeljenek a listán. „Megbeszéltük, hogy a hazai rendezésű vb miatt nem szeretnének ilyesmivel foglalkozni, én pedig ezt teljes mértékben megértem, tisztelem a döntésüket. Többen jelezték, hogy a vb után viszont szeretnének ezzel foglalkozni” – közölte Katinka.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!