Előző
Következő
új cikk

Belföld

MSZP: erőszakot készül kiprovokálni a Fidesz?

nepszava.hu|2017. júl 6. 12:35
[A+ A-]

Kövér László Dunaszerdahelyen egy labdarúgómérkőzésen 2017 áprilisában - Népszava fotó/Tóth Gergő

Orbán Viktor és pártja erőszakos provokációkat készít elő, ezért kezdték el hajtogatni saját forgatókönyvüket, hogy ősszel történni fog valami az országban - figyelmeztet közleményében az MSZP. 

Mindez kísértetiesen hasonlít az 1998 előtti időszakhoz, amikor titokzatos robbantások történtek, majd a Fidesz győzelme után ezek a merényletek megszűntek. Később kiderült, hogy a mindenki csak "bombagyárosként" ismert Dietmar Clodo bevallotta: többször is találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel. A kiprovokált erőszak Orbán Viktor tartótisztjének, Vlagyimir Putyinnak is bevált módszere: tudjuk, hogy máig megoldatlan, gyaníthatóan titkosszolgálati szervezésű robbantások után szavazta meg Putyint az orosz nép először elnöknek. Látjuk, hogy Orbán mindent Putyin útmutatása szerint csinál Pakstól a civil törvényen át a sorosozásig. Erős a gyanú, hogy az előre bejelentett utcai erőszakot szintén Putyint utánozva kívánja alkalmazni a Fidesz - írják a dokumentumban. 

 Az ellenzék és a "Soros-féle szervezetek" támadása

Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt - ezt találta mondani Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán. Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis, az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, és ezt a piszkos munkát a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el - jelentette ki az ősfideszes politikus.

Kérjük a magyar rendőröket, és rendőri vezetőket, ne engedjenek a fideszes politikai nyomásnak! Ne hagyják, hogy a Fidesz által rendszeresen felbérelt, büntetett előéletű verőlegények ártatlan polgárokra támadhassanak! Ha a hatóságok asszisztálnának a politikai bűnözők provokációihoz, az saját embereik és hivatásuk megalázása lenne. A rendőrök dolga az, hogy megvédjék a magyar embereket és elfogják a provokátorokat! Ne akadályozzák őket ebben! Az utca népe – ez sokszor kiderült – kizárólag a Fidesz hatalmára veszélyes - zárul az MSZP közleménye. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!