Előző
Következő
új cikk

Sport

Az FTC hozta a kötelezőt

Népszava|2017. júl 7. 05:56
[A+ A-]

Idegenben is bevette az FTC a Jelgava kapuját. FOTÓ: Molnár Ádám

A Ferencváros labdarúgócsapata továbbjutott, a Vasas kiesett az első selejtezőkörben, a Videoton már kedden továbbjutott.

Már az első mérkőzésen minden kétséget kizáróan kiderült, hogy a ferencvárosiak jobbak a lett Jelgava csapatánál. Az Üllői úti találkozón jobb helyzetkihasználással nagyobb előnyt is szerezhetett volna a fővárosi zöld-fehér alakulat, de elvileg így sem volt ok az aggodalomra. Szerencsére a találkozó igazolta az előzetes várakozásokat, a ferencvárosiak majdnem kétszer annyit birtokolták a labdát, mint ellenfelük (66-34 volt a százalékos megoszlás), és az első perctől uralták a meccset.

A hazaiak csak szabadrúgásból és szögletből tudtak helyzetet kialakítani. Komoly veszélyt csak Ledesma jelentett, aki beadás helyett kapura csavart egy oldalszabadrúgást, de Dibusz Dénes eszén nem tudott túljárni. A 31. percben végleg eldőlt a továbbjutás, Priskin Tamásnak sikerült öt méterről a hálóba gyömöszölni a labdát (0-1). A válogatott támadónak ez volt az első gólja a zöld-fehér együttesben.

A folytatást meghatározta, hogy eldőlt a továbbjutás. Bár mindkét csapat szerzett egy-egy érvénytelen gólt a második félidőben, a találkozó inkább hasonlított felkészülési mérkőzésre, mint európai kupacsatára. Az utolsó tíz percben többször eljutottak a magyar kapuig a házigazdák – akik ekkor komoly energiákat mozgósítottak legalább az egyenlítésért –, de nem sikerült gólt szerezniük, nagyobb veszélyt egy 20 méteres szabadrúgás jelentett, amely után a labda alig fél méterrel kerülte el a jobb felső sarkot. Ami bosszanthatja Thomas Dollt a ferencvárosiak német vezetőedzőjét, hogy négy játékosa is sárga lapot kapott egy olyan mérkőzésen, amelyen minden lényeges kérdés hamar eldőlt.

A ferencvárosiak jövő csütörtökön a második körben hazai pályán a Derry City-Midtjylland párharc továbbjutója ellen lépnek pályára. Mivel az első felvonást a dán Midtjylland 6-1-re nyerte, feltehetően ez a gárda vár a magyar együttesre.

A Videoton már kedden bejutott a következő fordulóba a máltai Balzannal szemben.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

1 2

Lájkoljon minket a Facebook-on is!