Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Ne a gimnáziumokat, az iparkamarát zárják be!"

nepszava.hu|2017. júl 7. 09:15
[A+ A-]

Az iparkamarát zárják be, ne a gimnáziumokat! - Meg kell állítani Parragh László ámokutását, amellyel nem csak a magyar vállalkozások, de most már a gyermekeink jövőjét is tönkre akarja tenni - írja - a közösségi portálon is publikált közleményében Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje. 

A politikus szerint a gimnáziumokat nem bezáratni kell, hanem inkább növelni a férőhelyeik számát; a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pedig legyen csak egy a sok munkaadói érdekképviselet közül.

Parragh László csempekirály a NER egyik legbefolyásosabb, ám egyúttal a legkártékonyabb embere is, tekintve azt, amit a vállalkozások és az oktatás terén hangoztat. A Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara ahelyett, hogy a magyar kis és középvállalkozások esélyeit növelné, éppen ahhoz asszisztál, hogy ezeket a vállalkozásokat megsarcolja és tönkretegye, miközben az oligarchák nagyvállalkozásainak jelentős kedvezményeket biztosít.

Ma Magyarországon az érettségizettek körében a legalacsonyabb a munkanélküliség, és az érettségivel rendelkezők sokkal többet keresnek. Ha a gazdaság fejlődését akarjuk támogatni az oktatáspolitikával, akkor fejlesztenünk, és nem leépítenünk kell azt.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy a gimnáziumok bezárása helyett meg kell szüntetni az iparkamara köztestületi jellegét, és a kötelező kamarai tagságot és az azzal járó 5000 Ft-os tagdíjat, továbbá helyre kell állítani a munkavállalók és munkaadók demokratikus képviseletét. Az oktatásban pedig elengedhetetlen a képzések fejlesztése és a bérek emelése.

Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, társelnök

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!