Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kitüntetik John McCaint

Népszava|2017. júl 7. 09:22
[A+ A-]

Az amerikai alkotmány értelmezésével foglalkozó, pártoktól független, nonprofit szervezet, a National Constitution Center idén John McCain arizonai szenátort tünteti ki Szabadság-éremmel.

McCaint, a washingtoni szenátus fegyveres erők bizottságának elnökét, a 2008-as republikánus elnökjelöltet kiemelkedő államférfiúi teljesítményéért, egész élete során vállalt áldozataiért és szolgálatáért jutalmazzák. Az érmet októberben a központ igazgatótanácsának elnöke, Joe Biden volt demokrata alelnök adja majd át. „Kevés olyan őszinte, tiszteletreméltó és nagylelkű ember található a szenátusban, mint John McCain, akivel több mint húsz évet szolgáltunk együtt” – nyilatkozta Biden.

A 80 éves John McCain 35 évet szolgált a kongresszusban. A tavalyi elnökválasztási kampány során Donald Trump durván megsértette McCaint, aki több mint öt évet töltött vietnami hadifogságban. Trump megkérdőjelezte a szenátor hősiességét, pedig McCaint – admirálissá kinevezett apjára tekintettel – elengedték volna a vietnamiak, de ő visszautasította a kivételezést. McCain 2008-ban Barack Obamával szemben maradt alul az elnökválasztáson.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!