Előző
Következő
új cikk

Sport

Kiszáll a ligából a magyar bajnok

Népszava|2017. júl 8. 05:55
[A+ A-]

Három szezont követően az új idényben már nem indul el a délkelet-európai férfi kézilabda-bajnokságban, azaz a SEHA Ligában a magyar bajnok és kupagyőztes Telekom Veszprém.

A döntésről csütörtök este számolt be a klub honlapja. „Az elmúlt idényben nemcsak a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában vettünk részt, de a K&H Liga, azaz a magyar bajnokság alapszakaszában is, ezzel csapatunk összesen 70 tétmérkőzést játszott. Az elmúlt hetekben, hosszas egyeztetéseket követően a Klub vezetősége és az új szakmai stáb arra a döntésre jutott, hogy a 2017/2018-as szezonban nem szeretné ismét kitenni az együttest ennek a rendkívül nagy terhelésnek” – fogalmazott a portál.

Csatlakozása óta a veszprémi együttes kétszer nyert, legutóbb pedig ezüstérmesként zárt, miközben 2015-ben a Veszprém Arénában rendezték a sorozat hatos döntőjét.

A bakonyiak leszögezték: a legutóbbi három évadban több értékes sportbarátságot kötöttek, amellett, hogy rendre komoly játékerőt képviselő, a Bajnokok Ligájában is érdekelt riválisokkal mérkőzhettek. „Éppen ezért a Klub mostani döntése egyáltalán nem jelenti azt, hogy végleg elszakadnánk a SEHA Ligától. Továbbra is fenntartjuk velük a kapcsolatot, és egyáltalán nem zárjuk ki egy jövőbeli visszatérés esélyét” – adta hírül a handballveszprem.hu.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!