Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orvosi ügyelet nélkül maradhat a fukar önkormányzat

nepszava.hu|2017. júl 8. 09:37
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Elnapolta az orvosi ügyelet többlettámogatási kérelmét tárgyaló napirendi pontot a törökszentmiklósi képviselő-testület, ezért az eddig a szolgáltatást biztosító kft. vezetője azonnali hatállyal szerződést bontott az önkormányzattal – írja a szoljon.hu.

A polgármester szerint ennek ellenére november elsejéig biztosított az orvosi ügyelet, ugyanis a szolgáltatót három hónapos felmondási idő kötelezi erre.

Az orvosi ügyeletet ellátó Sol Oriens Kft. nemcsak Törökszentmiklós, de Tiszatenyő, Tiszabő és Tiszapüspöki orvosi ügyeletét is ellátja – körülbelül huszonháromezer embert.

– Előtte is nagyon minimális, a munkámat nem fedező haszonnal működtünk, ezért amikor azt mondták, hogy elnapolják, akkor én azt mondtam hogy befejeztem… Egyetlen hónappal sem szeretném tovább működtetni az ügyeletet, mert nincs megfizetve – indokolta a lépést dr. Szalóki Árpád, a kft. vezetője a megyei lapnak.

– Az önkormányzatok általában fejenként 30, de van olyan, ahol 140 forinttal is támogatják országszerte az állami normatíván felül az orvosi ügyeleti ellátást, ehhez képest a törökszentmiklósi önkormányzat 7,8 forintot fizetett fejeként, ehelyett kértem a szintén nem túl magas 23,38 forintot. Ez összesen havonta 330 ezer forint lett volna, de ők nem értették meg, hogy miért ilyen nagy összeg, nem értették meg, hogy miért most kérem, miért egyben kérem – sorolja az ügyvezető.

Az orvosi ügyelet biztosítása önkormányzati feladat, így jelenleg a város a jegyzőjével és az intézményvezetővel tárgyal a későbbi lehetőségekről.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!