Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tragédia! Iszonyú tűz pusztított a pénzügyminisztériumban

nepszava.hu|2017. júl 8. 12:26
[A+ A-]

Hatalmas tűz ütött ki pénteken a salvadori főváros, San Salvador északi részében található pénzügyminisztérium hármas épületegyüttesének egyik toronyházában, legalább két ember meghalt és 22-en megsérültek, mielőtt sikerült a lángokat eloltani.  Egyesek a tűz elől menekülve ugrottak ki a kilenc emeletes épületből - írja az atv.hu az MTI információi alapján.

Salvador Sánchez Cerén elnök a salvadori televíziónak elmondta: a helyszínen egy ember vesztette életét, egy másik pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Hárman válságos állapotban vannak.

A helyi médiában megjelent felvételeken látható volt, ahogy egy ember leugrott a minisztérium tetejéről, és egy alacsonyabb épület tetőszerkezetére zuhant. A mentőszolgálat szerint a súlyos sérüléseket szenvedett férfit kórházba vitték.

Carlos Fuentes, a mentőszolgálat szóvivője szerint néhányan a lángokban álló épület ötödik és hatodik emeletéről ugrottak ki. Mintegy 50 embert evakuáltak a minisztériumból, 25 embert égési sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba vittek. Néhányan csaknem két órán keresztül voltak bent az épületben.

José Alfaro, a mentőszolgálat egy másik szóvivője szerint senki sem maradt az épületben. A tűz okát a hatóságok vizsgálják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!