Előző
Következő
új cikk

Belföld

Sorost tapossák a villamoson - A BKV elmondta, mi történhetett

nepszava.hu|2017. júl 8. 13:08
[A+ A-]

Egy másik Soros-plakát, amit a kormánypropagandával egyet nem értők már "átjavítottak" FOTÓ: Népszava

Ahogy tegnap a Népszava is megmutattataposható Soros-plakátokat ragasztottak a 49-es villamos padlójára, így az is rátaposhatott a kormány által üldözött magyar származású amerikai üzletember arcképére, aki nem akart. A BKV a Klubrádiónak reagált a történtekre: szerintük nem ők a felelősek, de eltüntetik a padlókról a Soros-matricákat.

"Az a legvalószínűbb, hogy valaki a jármű oldalfalán található felületről leszedte a plakátokat, és odaragasztotta azokat a padlóra. Szakembereink a villamosokat a kocsiszínbe való beállásakor minden esetben átnézik, és az összes sérült, rongált, illetve a nem rendeltetésszerű helyén lévő plakátot leszedik, így a hivatkozott képen látható plakátokat is még a mai napon eltávolítjuk a padlóról" – írta a BKV a Klubrádiónak küldött válaszlevelében.

Tegnap a Facebookon kezdett terjedni a Bruck András író által is megosztott kép, amin a 49-es villamos padlójára ragasztott plakát látható Soros mosolyával.  Bruck úgy kommentálta a képet: "náci tempóban halad a pesti villamos. Az utasok nézik, nem nézik, rálépnek, kikerülik, értik, nem értik, elhiszik, nem hiszik… vajon tudják, hol élnek? Akik ezt kitervelték, azok nácik. Akik ezt végrehajtják, a BKV vezetői, azok a nácik engedelmes bűntársai. És mi, a többiek, akik hajlandók vagyunk ezt elviselni?"

A plakáton a már jól megszokott szöveg: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén.” 

Az Együtt közben plakáttépést jelentett be vasárnapra a XVI. kerületben, amit a rendőrség is engedélyezett. A képviselőjelöltjük, Vajda Zoltán gyűlöletkeltő, alaptörvény-ellenes uszításnak tartja a Fidesz-kormány legújabb plakátkampányát. A politikus lapunknak elmondta: a rendőrség megígérte nekik, hogy biztosítja a rendezvényt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!