Előző
Következő
új cikk

Külföld

Putyin: Trump nem olyan, mint a tévében

nepszava.hu/MTI|2017. júl 8. 18:46
[A+ A-]

FOTÓ: Handout/Getty Images

Vlagyimir Putyin úgy értékelte, hogy sikerült munkakapcsolatot létesítenie Donald Trump amerikai elnökkel, és jó oka van azt hinni, hogy legalább részleges együttműködés jöhet létre Washingtonnal. Az orosz elnök arról is beszélt a hamburgi G20-csúcsértékezlet végén, hogy milyen benyomást tett rá Trump személyes találkozójuk alkalmával.

Sajtóértekezleten nyilatkozva az orosz elnök elmondta, hogy találkozójukon megállapodtak Trumppal, együtt fognak működni a kiberbiztonság terén.  Putyin szerint az orosz gáz előnyben van az Egyesült Államokból Európába érkező cseppfolyósított gázzal szemben az alacsonyabb termelési és szállítási költségek miatt. Mindazonáltal üdvözölte a tervezett amerikai gázszállításokat Európába, mert azok szavai szerint "egészséges versengést" teremtenek.

Oroszország nem fog beavatkozni a szeptemberben esedékes németországi választásokba - szögezte le Putyin, hozzátéve, hogy Moszkva és Berlin között "jók a kapcsolatok". Újságírói kérdésekre válaszolva az orosz elnök elmondta, hogy a Donald Trumppal pénteken tartott kétoldalú találkozóján - amely a tervezett félóra helyett két óra 20 percig tartott - arról biztosította az amerikai elnököt, hogy Oroszország nem avatkozott be az amerikai elnökválasztásba. Putyin szerint Trump elfogadta ezt az állítást. Putyin teljesen normális tárgyalópartnernek nevezte az amerikai elnököt, és azt mondta, hogy a "televízióban látott Trump különbözik a valóságos embertől". "Abszolút pontos, úgy reagál, ahogyan elvárod a beszélgetőtársadtól, meglehetősen gyorsan elemez, és válaszol a feltett kérdésekre".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!