Előző
Következő
új cikk

Belföld

Csalódtak a Jobbikban - Szélsőjobbosok tüntettek Vecsésen

nepszava.hu|2017. júl 8. 20:17
[A+ A-]

„Egy új erő fog születni, ami kíméletlen harcot hirdet a nemzetpusztítás ellen a rend és az igazságosság nevében” - ígérték a szélsőjobboldali tüntetés előtt. Végül 150-200 demonstráló jelent meg Vecsésen, hogy a homoszexualitás, a liberalizmus és az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselő Pápai Joci ellen tiltakozzanak.

A hvg.hu tudósítása szerint a jelenlévők csalódtak a Jobbikban. Politikai mozgalom bont zászlót épp - állítják. Szerintük nincs képviselve a szélsőjobboldal Magyarországon, ezt ők fogják megtenni.

Az "Erő napja" elnevezésű tüntetésen bejelentették, hogy "Rend és Igazságosság" (RIA) néven indul el az az új radikális mozgalom. Az Origo információi szerint ennek a vezetője Tyirityán Zsolt lehet, aki egyben a Betyársereg félkatonai szervezet első embere is.  A frissen zászlót bontó radikális kezdeményezés nemcsak a mozgalomból áll, hanem egy pártból is, amely ugyancsak a Rend és Igazságosság nevet kapta. Ezt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak jobbikos polgármestere alapította meg még április végén, és pénteken jegyezték be - állítja a kormányközeli portál.

Emlékezetes, hogy a szombati tüntetés szervezői egy elég szürreális videóval álltak elő nemrég. A videóból többek között megtudhattuk, hogy a liberalizmusellenes lázadók az ellen tiltakoznak, hogy „Magyarországot egy cigány képviselje az Eurovíziós dalfesztiválon”, hiszen „a magyar kultúrát meg kell védeni, a nemzet identitását vissza kell állítani”, de az állítólagos agresszív melegpropaganda és a multik adóelkerülése ellen is tiltakozni kell. Az is kiderül, hogy a cél a közelebbről nem részletezett „egyetemes emberi minőség helyreállítása”.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!