Előző
Következő
új cikk

Sport

Ők nyerték meg az idei Balaton-átúszást - Fotók!

nepszava.hu/MTI|2017. júl 9. 12:13, frissítve: 2017. júl 9. 14:19
[A+ A-]

Középen a nyertesek, Juhász Janka és Kutasi Máté MTI Fotók: Varga György

Vasárnap rendezték meg a 35. Balaton-átúszást, melynek nyertesei már délelőtt átértek Révfülöpről Balatonboglárra. A leggyorsabb Juhász Janka junior Európa-bajnok úszó volt, a férfi győztes Kutasi Máté úszó lett. A versenyen 8277-en vettek részt.

A főszervező Budapest Sportirodának (BSI) szerint a profi úszók már 7.15 órakor nekivághattak a távnak a part mentén 27 fokos, az 5,2 kilométeres táv felénél, a tó közepén pedig 25 fokos vízben.  A távot elsőként Juhász Janka, a nyíltvízi úszóválogatott tagja teljesítette 1 óra 4 perc 26 másodperces idővel.

A legidősebb úszó a 82 éves Bucsányi Elemér volt, és ott volt a mezőnyben Mányoki Attila óceánúszó is.

A rendezvényt eredetileg múlt szombaton tartották volna, de az OMSZ siófoki obszervatóriumának előrejelzése alapján először július 8-ra, majd 9-re halasztották a versenyt. 

Pénteken arról tájékoztattak a szervezők, hogy a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével közel ideális feltételekkel lehet megrendezni az eseményt vasárnap. A délutáni bizonytalan időjárásra hivatkozva viszont 7.30-tól az eredetileg megjelölt 13 helyett csak déli 12 óráig lehetett elkezdeni az úszást az 5,2 kilométeres távon. 


 Vasárnap 11 óráig felhős volt az idő, de később kitisztult az ég a Balaton felett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!