Előző
Következő
új cikk

Belföld

Online bérleteket vezet be a vizes vb-re a BKK

Népszava|2017. júl 10. 05:08
[A+ A-]

Az e-rendszerrel kikerülhető lenne a jegyautomaták használata is. FOTÓ: Molnár Ádám

E héten tervezi bevezetni a BKK az új online jegyértékesítési rendszerét, amelynek használatához okostelefon és netkapcsolat szükséges.

Ezen a héten bevezetheti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az új digitális jegyvásárlási rendszerét. Az Index hírét ugyan közvetlenül nem erősítette meg lapunknak a cég sajtóirodája, de válaszukban jelezték, hogy a kérdésről néhány nap múlva tájékoztatót tartanak. A portálnak a BKK vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy várhatóan a hét második felében indul az internetes rendszer.

A jegyek és bérletek online vásárlásához regisztrálni kell valamelyik igazolványunkkal egy honlapon, ami a cég portáljáról lesz elérhető, s ellenőrzéskor az internethez csatlakozott okostelefonon zöld mezőben jelenik meg az érvényes jegy, pirosban az érvénytelen. A tervek szerint a felületről leolvasható majd a vásárló neve és igazolványának száma is.

A csalásokat azzal akarják kivédeni, hogy a képernyő alján változó mozgó animációk jelennek meg és olvasható lesz a dátum és időpont is. A BKK a vizes vb alatt azzal is segíteni akarja a közönség utazásait, hogy balatoni vonatjeggyel kombinált napijegyeket is árul majd az új elektronikus rendszerben.

Közismert, hogy a közlekedési vállalat évek óta sikertelenül próbál megbirkózni a budapesti metróállomások elektronikus beléptető rendszereinek telepítésével, így bátran fennakadásokra készülhetünk a mobil jegyek és bérletek bevezetésekor is. A rendszert a hírek szerint még tesztelik, de a héten már tömegesen jönnek Budapestre a világbajnokság versenyzői és szurkolói, akiknek valamit mondani kell, hogy mivel vehetik igénybe a városi tömegközlekedést. A BKK azonban arra a kérdésünkre sem válaszolt, hogy a vendégek hogy szereznek tudomást az elektronikus jegyvásárlási lehetőségről.

G.E.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!