Előző
Következő
új cikk

Belföld

2 milliárdból épül-szépül a Balaton

Népszava|2017. júl 10. 05:11
[A+ A-]

FOTÓ: Tóth Gergő

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg idén – közölte nemrég a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Több helyen már elkészültek, és van, ahol jelenleg is zajlanak, egyes településeken pedig a nyári szezont követően valósulnak meg a 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást élvező strandberuházások – mondta Guller Zoltán.

A strandtulajdonos önkormányzatok jellemzően játszóterek, vízi-játszóterek, fitneszparkok, parkok, vizesblokkok felújítására, létesítésére és stégek, lépcsők építésére nyertek támogatásokat. A strandfelújítások egy része a szezonhosszabbítást szolgálja, hogy ősszel és télen is használhatóak legyenek a létesítmények, ennek érdekében kiszolgáló helyiségek és vizesblokkok téliesítésére, valamint szaunák építésére is nyertek támogatást a strandtulajdonosok.

A fejlesztések zöme elsősorban fizetős strandokon valósul meg, de kaphatott támogatást néhány olyan tóparti település is, amely csak szabad stranddal rendelkezik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!