Előző
Következő
új cikk

Sport

Csatárcsere a MU-nál

Népszava|2017. júl 10. 05:55
[A+ A-]

MEZT CSERÉLNEK - Rooney kék, Lukaku piros pólóra vált FOTÓ: GETTY IMAGES/ALEX LIVESEY

Amint azt a nemzetközi futballvilágban már napok óta rebesgették, a Manchester United történelemkönyvébe gólrekorderként bevonuló angol válogatott csatár, Wayne Rooney elfogadta nevelőegyesülete ajánlatát, így az új bajnoki idényt már az Everton játékosaként kezdi. Közben az United sem gyengült, hiszen szombaton bejelentették, mindenben megegyeztek Romer Lukakuval.

Szombat délelőtt az MU közleményt adott ki, amelyben elárulták: mindenben megegyeztek a belga támadóval, aki így jó eséllyel csatlakozik a csapathoz. A legutóbbi angol bajnoki idényben 25 gólt szerző labdarúgó egyébként nem csak ezzel került a lapok címlapjára: kiderült, hogy a Beverly Hills-i rendőrség csendháborításért múlt vasárnap előállította.

Közben tegnap Rooney a Manchesterbe szegődése óta először, 13 év után ismét az Everton kék mezében feszített. A játékos korábban átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, vasárnap pedig hivatalossá vált: két évre, korábbi fizetésének töredékéért tér vissza pályafutása első állomáshelyére.

„Az első meccs napja biztosan érzelmes lesz számomra, de nagyon várom. Nemcsak azért jöttem vissza, mert ennek a csapatnak szurkolok és itt nőttem fel, hanem mert úgy érzem, a klub fejlődőképes és sikeres lehet, ennek pedig a részese szeretnék lenni” – nyilatkozta Rooney.

H. Sz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!