Előző
Következő
új cikk

Külföld

Izraelt nem köti a szíriai tűzszünet

Népszava|2017. júl 10. 08:24
[A+ A-]

Izraelt nem köti a Donald Trump és Vlagyimir Putyin által megkötött, részleges szíriai tűzszünet, akkor támadnak Szíriában, amikor szükségét látják, hogy biztonsági érdekeiket megvédjék. Ezt Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter közölte. Lieberman a Jerusalem Post című lap jelentése szerint Askelonban elmondta, hogy tanulmányozzák, pontosan mit is tartalmaz az amerikai-orosz megállapodás a szíriai fegyvernyugvásról.

„Izrael fenntartja cselekvési szabadságát, függetlenül a fejleményektől. Kizárólag az izraeli polgárok biztonságáért tartozunk felelősséggel” – mondta a keményvonalas volt külügyi tárcavezető, a Jiszrael Bejtenu párt vezetője.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a vasárnapi kormányülés kezdetén szintén szót ejtett a megállapodásról. Mint mondta, Izrael üdvözölne egy valódi szíriai fegyvernyugvást, de csak abban az esetben, ha nem teszi lehetővé Irán és szövetségese, a Hezbollah katonai jelenlétét Szíriában. Netanjahu erről múlt héten az orosz elnökkel és Tillerson amerikai külügyminiszterrel is egyeztetett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!