Előző
Következő
új cikk

Külföld

Törvényt sért May és az unionisták alkuja?

Népszava|2017. júl 10. 08:33
[A+ A-]

Megtámadja Theresa May és az észak-ír unionisták megállapodását egy brit zöldpárti politikus. Ciaran McClean szerint a kisebbségi May-kabinet működését lehetővé tevő egyezsége az észak-ír húsvéti békemegállapodást és a megvesztegetési törvényt is sérti.

Egy észak-ír polgárjogi aktivista, Paddy Joe McClean fia közösségi finanszírozással akarja összeszedni a pereskedéshez a pénzt. Ciaran McLean szerint megvesztegetésnek minősül, hogy a konzervatív kormányfő 1 milliárd fontos segélycsomagot ígért be a Demokratikus Unionista Pártnak azért, hogy 10 képviselőjük kívülről támogassa Theresa May kabinetjét.

Az egyezséget a wales-i első miniszter, Carwyn Jones és a skót helyi kormányzat vezetője, Nicola Sturgeon is bírálta. Jones azt mondta, az alku semmi mást nem szolgál, mint egy meggyengült kormányfő és egy ingadozó kabinet hivatalban tartását. Sturgeon pedig szégyenletesnek minősítette May és a DUP egyezségét.

Ciaran McClean várhatóan ma vagy holnap nyújtja be a keresetet, s jogi felülvizsgálatot kér – közölte a Zöld Párt politikusának ügyvédje.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!