Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hoppá! Nem bűn többé a plakátrongálás

Népszava|2017. júl 10. 08:54
[A+ A-]

Már az ügyészség szerint sem bűncselekmény a plakátok átfestése. Meglepő módon maga a vádhatóság indítványozta a vádlottak felmentését – írja a Délmagyarország.

Két évvel ezelőtt egyedüliként Szegeden vádolták bűncselekménnyel a két az ügyészség ekkor még ragaszkodott a plakátfestők bűnösségének megállapításához. (Tudjuk: a mondat értelmetlen, de a lap így közölte, mi sem tudunk többet hozzátenni – a szerk.)

A másodfokú tárgyalást szeptemberre tűzte ki a szegedi bíróság, ám most a Csongrád megyei főügyész-helyettes a járási ügyészséget felülbírálva kezdeményezte azt, hogy a korábban megvádolt és első fokon el is marasztalt vádlottakat bűncselekmény hiányában mentsék fel.

A menedékkérőket támogató aktivistaként is ismertté vált Szalai Balázs és Kékesi Márk 2015 júniusában, Szegeden festette le a kormány akkor futó, "Ha Magyarországra jössz..." plakátjait. Mivel az összesített kár meghaladta az 50 ezer forintot, büntetőeljárás indult ellenük. Első fokon idén januárban a Szegedi Járásbíróság bűnösnek találta őket rongálás vétségében, és egy év próbára bocsátotta őket. A bíróság döntését az ügyész akkor tudomásul vette, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Részletek itt!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!