Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kövér László püspökavatáson járt

Népszava|2017. júl 10. 09:48
[A+ A-]

Megtelt szombaton délelőtt a Sarlós Boldogasszony Székesegyház, ahol ünnepélyes szentmisén iktatták be dr. Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye püspökét – írja hétfőn a vaol.hu.

A szertartáson részt vett Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, köztük dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Hívek százai töltötték meg a széksorokat, rajtuk kívül a társadalmi és kulturális élet helyi és országos képviselői, egyházi és állami vezetők, mások mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is megjelentek a ceremónián.

Tavaly május óta nem volt püspöke az egyházmegyének. Ferenc pápa június 18-án nevezte ki dr. Székely Jánost a Szombathelyi Egyházmegye főpásztorává, áthelyezve őt Febiana címzetes püspöki székéből és esztergom-budapesti segédpüspöki hivatalából. A kinevezéssel ő lett az 1777-ben Mária Terézia királynő által létrehozott egyházmegye 16. püspöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!