Előző
Következő
új cikk

Sport

Címervita - Perelhet az UTE

Népszava|2017. júl 11. 05:51
[A+ A-]

FOTÓ: VAJDA JÓZSEF

Akár jogi úton is kész megvédeni a régi címert az Újpesti Torna Egylet, többek között ez derült ki az egyesület tegnap kiadott közleményéből. Az egyesület így reagált az újpesti futballklubot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának, a belga Roderick Duchatelet-nek a döntésére a címer megváltoztatásáról.

"Az Újpesti Torna Egylet - a szurkolók jelentős többségének (több mint 90%-nak) akaratával összhangban - mindent megtesz a jogszerűtlen, az egyesület tradícióját sértő címerhasználat megszüntetése érdekében" - kezdődik az egyesület közleménye, amely ezután felsorolja, mit tett az elmúlt években a labdarúgók érdekében. A felsorolásban megemlítik 2014-et, amikor az önkormányzat segítségével sikerült megmenteni a futballklubot a kizárástól és a visszasorolástól a legalacsonyabb osztályig, a BLSZ IV-ig. Egy évvel később 800 millió forintos támogatást kaptak a labdarúgók az egyesülettől a stadion felújítására, idén tavasszal pedig a pályafűtési rendszer kialakítására kapott 100 millió forintot az újpesti labdarúgás. 

"Az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgó csapatnak, de kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nem csak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben. A címer használattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgó csapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet éra alatt) 0 Ft bevétele származott" - folytatódik a közlemény.

Az egyesület ezek után nyomatékosan felszólítja Duchatelet-t és Gyarmati Esztert, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatóját arra, hogy továbbra is a régi címert használják a labdarúgók.

Lapunk egész nap próbálta elérni Gyarmatit, akinek a telefonja ki volt kapcsolva, sms-üzeneteinkre sem reagált.

Szombaton mintegy kétezer újpesti szurkoló tüntetett az újpesti stadionnál az új címer ellen, melyet július 3-án mutatott be a futballklub.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!