Előző
Következő
új cikk

Belföld

Jön a hidegfront - Viharos szél is lehet

nepszava.hu|2017. júl 10. 21:16
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Kedd délután egy hidegfront hatására elsősorban az ország északi felében lehetnek záporok, zivatarok, másutt túlnyomóan napos marad az idő. Kezdetben élénk, lesz a délnyugati szél, a front érkezését követően azonban északira, észkanyugatira fordul a szél iránya, melyet erős, néhol viharos lökések is kísérhetnek. Délután 29-36 fok várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.  Frontmentes idő.

Szerdán inkább a Dunától keletre fordulhatnak elő záporok, egy-egy zivatar a délelőtti órákban. Máshol túlnyomóan napos lesz az idő, csak helyenként élénkülhet meg a nyugatias szél. Hajnalban 16-21, délután 28-33 fok között alakulhat a hőmérséklet. 

Csütörtök délelőtt északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A sok napsütés mellett többfelé megerősödhet az északnyugati szél. Megszűnik a kánikula, csak helyenként emelkedhet 28 fokig a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől újabb csapadékzóna érkezhet, emiatt elszórtan kialakulhatnak újabb záporok, kis eséllyel zivatarok is. Mérsékelt, néhol élénk lesz a légmozgás. Délután 23-28 fokra van kilátás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!