Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tragikus - Felborult egy gyerekeket szállító busz, egy halott

MTI|2017. júl 11. 20:12
[A+ A-]

Felborult egy gyerekeket is szállító lengyel autóbusz a vajdasági Bácsfeketehegy (Feketic) közelében kedden, több mint húszan megsérültek, az egyik sofőr pedig életét vesztette - közölte a szerb belügyminisztérium.

Az autóbuszon három sofőr és ötven utas - közöttük 27 gyerek - utazott. A jármű Görögországból tartott hazafelé.  A sérülteket a közeli városok kórházaiba szállították, egy felnőtt és egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett. 

A baleset körülményeit még nem derítették fel. Egy teherautósofőr a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) nyilatkozva azt mondta: az autóbusz kikerülte őt az autópályán, majd hirtelen lesodródott az útról, de ő sem látta, hogy mi okozhatta magát a balesetet. Egy tizenhét éves utas szerint viszont a járművezető elaludhatott, és ezért veszítette el az irányítást a busz felett, amely "letért az útról, majd felborult". Az utazást szervező lengyel ügynökség mindazonáltal azt közölte: a balesethez feltételezhetően az úton található valamilyen éles tárgyak vezettek, amelyek felhasíthatták az autóbusz kerekét, amely így lesodródott az útról. 

Lengyelország több autóbuszt is küldött a sérültek hazaszállítására. A buszok várhatóan már kedd este vagy szerdán hazaszállíthatják azokat, akiknek nem kell további felügyelet miatt a kórházban maradniuk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!