Előző
Következő
új cikk

Belföld

A nyári napsütésé lesz a főszerep szerdán

nepszava.hu|2017. júl 11. 20:16
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Szerdán a délelőtti órákra már elvonulnak a záporok, zivatarok, többórás napsütés lesz jellemző, délutánra 28-34 fok között alakulhat a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt marad, csak néhol élénkülhet meg. Estétől jöhetnek csak újabb zivatarok nyugati irányból. Frontmentes idő.

Csütörtökre virradóan egy újabb hidegfront vonul keresztül az országon éjjeli záporokat, nyugaton zivatarokat is okozva. A sok napsütés mellett többfelé erős, viharos lehet az északias szél. 14-21 fokos hajnalra ébredhetünk. Megszűnik a kánikula, a hőmérséklet mindenütt 28 fok alatt marad. 

Pénteken északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor,akár zivatar is. Mérsékelt marad a változó irányú légmozgás, csak a zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Délután 23-27 fokra van kilátás.

Szombaton már több csapadék lehet, záporok, északkeleten zivatarok formájában. Az északias szél ismét feltámad. 21-28 fokot mérhetünk, délkeleti maximumokkal. Vasárnap előreláthatólag nem várható csapadék, néhol élénkülhet csak meg a szél, 23-28 fokos maximumokra van kilátás - írja az Időkép.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!