Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán Viktor leveteti a Soros-plakátokat

nepszava.hu|2017. júl 12. 10:35, frissítve: 2017. júl 12. 13:17
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám

A kormány azt tervezi, hogy a "plakáttörvény" hatályba lépésével eltávolítják a Soros-plakátokat is. Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal - tudta meg az atv.hu egy befolyásos fideszes politikustól. A Kormányzati Tájékoztatási Központ bejelentette: a konzultáció május végén véget ért, az utókampányt pedig két szakaszban, hathetes időtartamra tervezték. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul.

Lehet, hogy a kormány mai ülésén is foglalkoznak a kampánykommunikációval, annak szakaszolásával. Az atv.hu forrása hallott olyan kormányzati tervről, hogy a "plakáttörvény" hatálybalépését cezúrának tekintik. Tehát akkor tervezik eltávolítani az utcákról és a terekről az amerikai-magyar multimilliárdos üzletember arcmásával ellátott plakáttengert is, "tehát nem csak a jobbikos plakátokat szedik le".

A politikus tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a véleménye, hogy a Soros-kampány "teljes győzelem". Már csak azért is, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök "feltette az i-re a pontot" azzal, hogy Izrael deklarálta: nem antiszemitizmus a Soros-ellenes kormányzati kampány. Ugyanakkor nem szeretné, ha a vizes világbajnokság fókuszát elvinné a "sorosozás". A vb nyitóünnepsége pedig péntek este lesz, egy nappal a szintén politikai botrányt okozó "plakáttörvény" hatályba lépése előtt.

UPDATE: A Kormányzati Tájékoztatási Központ bejelentette: a konzultáció május végén véget ért, az utókampányt pedig két szakaszban, hathetes időtartamra tervezték. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul.

Természetesen meg is magyarázták: a kormány azért tartja fontosnak a nemzeti konzultáció egyértelmű eredményeinek széleskörű ismertetését, mert annak témáiban elhúzódó vitákra számít, mindenekelőtt a bevándorlás kérdésében.

Egyúttal sikeresnek minősítette a részvételi rekordot és egyértelmű eredményt hozó konzultációt.    

"Értjük, hogy Soros Györgynek és embereinek ez nem tetszik, de el kell fogadniuk, hogy akik a konzultációban részt vettek, azoknak meg Soros György politikája nem tetszik".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!