Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Magyar-tatár vegyesvállalat alakult

MTI|2017. júl 12. 16:02
[A+ A-]

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) alma-, szamóca- és burgonyaültetvényeket, termesztési technológiát, valamint szakértői támogatást is biztosít a Tatár Köztársaság mezőgazdasági és élelmiszertermelési fejlődéséhez, ennek érdekében vegyesvállalatot hoztak létre - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

A kereskedőház közreműködésének eredményeként, a több mint egy éven át tartó előkészületet követően, az MKSZN és a Tatár Köztársaság Agrárinnovációs és Beruházási Központja (RACIN) vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg Kazanyban. A megállapodásnak köszönhetően az együttműködési területek még tovább bővülhetnek: a Független Államok Közössége (FÁK) - azaz a volt szovjet - tagországokban jelentős a kereslet a kiváló minőségű magyar élelmiszerekre, kertészeti szaporítóanyagokra, agrár technológiákra, szakértelemre és tapasztalatra, a kereskedőház és az MKSZN az elmúlt egy évben kiemelt hangsúlyt helyezett a konkrét üzleti lehetőségek felkutatására - fejtették ki a kereskedőház közleményében. 

Hangsúlyozták: már tavaly 4 hektár alma- és 1 hektár szamócaültetvény létrehozásáról, valamint tudományos és kutatási együttműködések elindításáról, emellett gyümölcsfa oltványok és közös burgonya ültetvény telepítéséről is megállapodás született, ahogy magyar termesztési technológiák adaptálásáról, valamint magyar szakemberek bevonásáról is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!