Előző
Következő
új cikk

Külföld

Hivatali visszaélés miatt ítéltek el egy volt minisztert

MTI|2017. júl 12. 17:48
[A+ A-]

Hivatali visszaélés miatt három és fél letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon egy belgrádi bíróság Oliver Dulic volt környezetvédelmi minisztert szerdán.

A vele együtt bíróság elé állított Nebojsa Janjic egykori miniszterhelyettes három évnyi börtönbüntetést, a Szerbia Útjai közútkezelő vállalat volt igazgatója, Zoran Drobnjak pedig egy év letöltendő büntetést kapott.

Az ítélet szerint Oliver Dulic 2009-ben hivatali visszaélést követett el, amikor a Nuba Invest nevű cégnek jogtalanul hagyott jóvá építési engedélyeket. A Nuba Invest pályáztatás és megfelelő dokumentumok nélkül kapta meg az engedélyt arra, hogy a szerbiai autópályák mentén optikai kábeleket fektessen le.

A vádirat szerint az érintettek tevékenységükkel több mint nyolc millió dinár (több mint 20 millió forint) haszonra tettek szert.

Oliver Dulic a 2001 és 2012 között kormányzó Demokrata Párt tagja. Ő és pártja is tagadták a vádakat, amelyek szerintük politikailag motiváltak voltak, céljuk pedig a jelenlegi ellenzék lejáratása volt. Az ítélethirdetés után Dulic a sajtónak azt mondta, felmentő ítéletre számított, hiszen az utóbbi öt év vizsgálatai mind azt bizonyították, hogy nem történt visszaélés. Az elítéltek fellebbezhetnek az elsőfokú ítélet ellen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!