Előző
Következő
új cikk

Sport

Zöld-fehér álom az Európa-liga csoportköréről

Népszava|2017. júl 13. 05:52
[A+ A-]

FORRÁS: FRADIMÉDIA

Csütörtökön a Ferencváros és a Videoton is folytatja szereplését a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében. A nehezebb feladat a fővárosiakra vár.

A Szlovákiából hazaigazoló 60-szoros válogatott Priskin Tamás második zöld-fehér mezben lejátszott mérkőzésén betalált. A csatár a tavaly a Videotont búcsúztató dán együttes, a Midtjylland elleni Európa-liga selejtezőn is hasonló folytatásban bízik.

- Az 1. selejtezőkör visszavágóján megszerezte első gólját az FTC játékosaként. Volt önben drukk, hogy ez mielőbb meglegyen?

- Minél előbb szerettem volna gólt szerezni, hiszen egy csatárnak mindig fontos, hogy mielőbb betaláljon, ha új helyre szerződik. Örülök, hogy nekem ez a második mérkőzésen sikerült, ráadásul a gólomnak köszönhetően győzni tudtunk. Bízom benne, hogy ez ugyanígy fog folytatódni.

- Feszített a tempó, szünet nélkül jön a folytatás az Európa-ligában. Készen állnak a Midtjylland elleni selejtezőre?

- Természetesen, már a hét elejétől kezdve csütörtöki mérkőzésre készülünk.

- Hol lehet hibára késztetni a dánokat, mi lehet a gyenge pontjuk?

- Azt, hogy mi lehet a gyenge pontjuk, nehéz volna előre megmondani, ám abban biztos vagyok, hogy a stáb teljes mértékben fel fogja készíteni a csapatot.

- A Jelgava ellen egyértelműen az FTC volt az esélyes, a dán ellenfél viszont magasabb szintet képvisel. Lehet előzetesen az esélyekről beszélni?

- Szeretnénk továbbjutni a párharcból, más nem is lehet a célunk. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés a csütörtöki, de érzem a csapatot annyira erősnek, hogy elérjük a célunkat.

- Számít, hogy Budapesten rendezik az első mérkőzést?

- Nem szoktam ezzel foglalkozni. A legfontosabb az, hogy előnyt szerezzünk a visszavágóra.

- Alig másfél hónapja csatlakozott a Ferencvároshoz, amely több új labdarúgót igazolt. Hogy érzi, kezd összeállni a csapat?

- Nagyon jó a csapategység, remek játékosok csatlakoztak a csapathoz. Mindig kell egy kis idő, mire az új játékosok beilleszkednek a csapatba, de a Jelgava elleni párharc alapján úgy érzem, senki nem vallott szégyent. A magam részéről elmondhatom, hogy örülök a lehetőségnek, s bízom benne, hogy sikeres szezon elébe nézünk.

Észtországban a Videoton
Tegnap délelőtt elindult Észtországba, a Nomme Kalju elleni selejtező első mérkőzésének helyszínére a bajnoki ezüstérmes Videoton. Az első fordulóban a máltai Balzant 5-3-as összesítéssel búcsúztató székesfehérvári csapat kapitánya, Juhász Roland a klub honlapjának azt mondta, örül, hogy idegenben kezdenek, s szerinte az észtországi találkozó az ő támadásaikról szól majd.

- Mennyire motiválta a váltásban, hogy a Ferencváros az Európa-liga selejtezőben szerepelhet? Csalódott volna, ha nem jutnának el a rájátszásig vagy a csoportkörig és „csak” a bajnokság és a kupa maradna?

- Minden játékosnak fontos, hogy nemzetközi kupamérkőzéseken játszhasson, így természetesen a legfőbb cél az, hogy a Ferencvárossal minél tovább eljussunk az El-ben. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog. Nem lesz egyszerű, de ez volna az egyik legfőbb célunk amellett, hogy a bajnokságban is szeretnénk ott lenni a végéig az aranyéremért folytatott csatában.

- Sikerülhet szintet lépni a nemzetközi porondon?

- A legnagyobb álom az volna, ha sikerülne az Európa-ligában a csoportkörig eljutni. Ez kell, hogy legyen a szemek előtt. Ha ezért tudunk küzdeni, úgy érzem, sikerülhet.

- Sűrűsödik a programjuk, hiszen két Európa-liga meccs között a hétvégén megkezdik szereplésüket a hazai bajnokságban is. Előnyt jelenthet, hogy addigra már három tétmeccset játszanak?

- Szerintem minimális előnyt jelenthet, hogy az Európa-liga miatt korábban elkezdtük a szezont, de abban is biztos vagyok, hogy azok a csapatok, akiknek a bajnoki rajt jelenti az első meccset, olyan felkészülési mérkőzéseket játszottak, amelyeken hasonlóképpen fel tudtak készülni.

- Lehetne két mérkőzéssel több is a „lábában”, ám a trénerek egyeztetésének eredményeképpen kihagyta a magyar válogatott júniusi találkozóit. Az oroszok és az andorraiak elleni eredmény ismeretében talán tudott volna segíteni…

- Mindig szeretnék ott lenni a nemzeti csapatban, akkor is, ha pozitív vagy negatív eredményeket érünk el. A legtöbb játékosnak a legfőbb célja a válogatott szereplés, így ez nekem is szívügyem, bármilyen mérkőzésre szívesen megyek.

- Mit gondol, a hazai mezőnyben kik lehetnek a Ferencváros riválisai?

- A legutóbbi idény alapján a Videotonban biztos vagyok, hogy az idén is a bajnokságért fognak harcolni. A Honvéd az elmúlt szezonban megmutatta, hogy mire képes, velük is számolni kell, ám szerintem mellettük is lesz több olyan csapat, amely jelentős játékerőt fog képviselni.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!