Előző
Következő
új cikk

Belföld

Balog "embertelen" miniszternek mennie kell!

nepszava.hu|2017. júl 13. 15:55
[A+ A-]

Meghalt az a gyermek, akit a Kardiológiáról kellett a Heim Pál Kórházba szállítani nyitott mellkassal, mert a kardiológián nem volt CT. Mindez pár nappal a kórházi fertőzéses újszülött tragédiája után történt. Balog Zoltán "emberminiszter" lekezelő, pökhendi megjegyzést tett, hogy "inkább örülni kéne, hogy másik kórházban van Computer Tomográf - írja közleményében a párt szóvivője.

Az arrogancia és a cinizmus sem fedheti el, hogy az Orbán-kormány pénzt vont el az egészségügytől, magára hagyták a mentősöket, orvosokat, ápolókat. Hiányoznak a háziorvosok, kezdő doktorok szabályellenesen ügyelnek a sürgősségi osztályokon, másutt egész osztályok bezártak már.

Balog embertelen miniszternek  le kell mondania. Ha csak az egészségügy tönkretétele lenne az Orbán-kormány egyetlen bűne, már akkor is bukniuk kellene. Nem fideszes elitnek készülő szuperkórházra van szükség, hanem tisztességes betegellátásra, hogy egy év alatt ne haljon meg 32 ezer ember amiatt, mert a Orbán és haverjai nem gondoskodtak a megfelelő egészségügyi szolgáltatásról.

Gréczy Zsolt szóvivő, DK

Lájkoljon minket a Facebook-on is!