Előző
Következő
új cikk

Sport

A Honvéd tulajdonosa bízik a továbbjutásban

Népszava|2017. júl 14. 05:52
[A+ A-]

Lanzafame/Budapest Honvéd/Facebook

A vártnál ígéretesebb teljesítményt nyújtott a 2-1-re kikapó Honvéd Izraelben, így a labdarúgó BL selejtezőjének hazai visszavágója előtt őrzi esélyét a továbbjutásra.

A Vasas labdarúgócsapata két hete – az utolsó 5 percben 3-1-es előnyét leadva – 4-3-ra kikapott izraeli ellenfelétől idegenben az Európa-ligában, így „mínusz egyről” várhatta a végül 3-0-ra elbukott visszavágót. Ezúttal a Budapest Honvéd vizitált a Szentföldön, a nemzetközi színtéren magasabban rangsorolt Hapoel Beer-Sheva otthonában elért eredménynél azonban előremutatóbb a kispestiek által nyújtott játék, amely alapján nem merészség kijelenteni: lehet keresnivalója a magyar bajnoknak. Adta magát a kérdés: így látja ezt a Honvéd klubtulajdonosa, George F. Hemingway is?

„Igen. Amikor odamentünk, az általános vélemény azt volt, hogy az izraeli csapat az első mérkőzésen szeretné eldönteni a párharcot, és erre reális esélye is van” – emlékeztetett a Népszavának nyilatkozó Hemingway. – Kiderült, hogy ez nem így lett, és majd egy második mérkőzésen is meg kell küzdenie egy nagyon agilis és ambiciózus Honvéddal. Szóval ez tetszik nekem – tette hozzá.

A kupaselejtezőkben oly’ fontos idegenben lőtt gólon kívül felértékeli a magyarok teljesítményét, hogy kétgólos hátránynál sem adták fel, szépíteni tudtak, a hajrában pedig abszolút felvetették a versenyt a legutóbbi idényben több BL-selejtezőn, majd az Európa-liga csoportkörében edződő riválissal.

Fotó: Molnár Ádám

Fotó: Molnár Ádám

A Hapoel-arénába végig pokoli hangulatot varázsoló házigazda drukkerek részéről a látottak alapján fel-felharsant a füttyszó is, magyar részről viszont nem volt ok panaszra. Habár amint azt lapunk érdeklődésére George F. Hemingway elmondta, előzetesen nem volt egyszerű megfogalmazni a találkozóval kapcsolatos elvárásait. „Hogy őszinte legyek, nehéz volt megjósolni, hogy mit vár el az ember. Nagyon új szituáció volt minden tekintetben” – utalt a nyáron érkezett vezetőedző, Erik van der Meer debütálására és a Honvéd BL-visszatérésére.

Ilyen előzmények után jövő szerdán – a vizes világbajnokság közvetítése miatt meglehetőségen kései időpontban, 21.15-től – a Bozsik-stadionban folytatják a felek, méghozzá egy korábbi szankció miatt szinte üres lelátók előtt, csupán 200 vendégdrukker jelenlétében. „Ez egy nagyon kellemetlen intermezzo, remélem, ilyen soha többet nem történik meg velünk. Láthatjuk, mennyire káros következményei vannak a renitens magatartásnak” – mondta el ezzel kapcsolatban a klubtulajdonos, aki bízik a játékosaiban. – Nagyon remélem, hogy meglesz a továbbjutás. Azt azért látni kell, hogy ez az ellenfél nagyobb játékerőt képvisel, mint magyar ellenfeleink. De hát, amikor a feladat kemény, akkor jönnek a kemény fiúk, és nálunk sok kemény fiú van – jelentette ki magabiztosan.

Szavak után jöhetnek a tettek, s talán a 3. selejtezőkör is. A helyzet mindenesetre nem reménytelen.

Egy lépéssel közelebb a BL-hez
Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy Kleinheisler László jól döntött-e, amikor Kazahsztánba szerződött, azt viszont nem árt tudni, hogy csapata, az FC Asztana tavaly a BL csoportkörében szerepelhetett. Ennek megfelelően a kazahok számítottak a szerda esti, a lett Spartak Jurmala ellen végül 1-0-ra megnyert mérkőzés esélyesének, ahol Kleinheisler kezdőként 75 percet játszott. Ennél kevesebb, 63 percnyi játékidő jutott a Legia Varsó finnországi, IFK Mariehamn elleni 3-0-s sikeréből egy gólt vállaló Nagy Dominiknek, azonban amint a mondás is tartja:a kevesebb néha több.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!