Előző
Következő
új cikk

Belföld

CT előtt - Újabb haláleset

Népszava|2017. júl 14. 08:12, frissítve: 2017. júl 14. 10:54
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock

Műtét után szállított volna a mentő egy beteget a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról CT-re, ám még a folyosón meghalt – tudta meg a Magyar Nemzet. Az eset azért is furcsa, mert a klinika rendelkezik olyan műtővel, amelyben ott van a legmodernebb képalkotó diagnosztika. 

Szerda délután egy német állampolgárt vitt volna a rohamkocsi a klinika körülbelül 80 méterrel messzebb található, Határőr úti épületébe CT-re, de a páciens nem ért oda, még a kórházban meghalt. Az út megtételéhez egyébként rendszeresen mentőt hív a kórház, ami egyes vélemények szerint azért is problémás, mert így hosszú időre lefoglalják a legmodernebb felszereltségű mentőautót és a mentőorvost is.

A Magyar Nemzet kereste a kórházat, hogy megtudja, miért a mentőszolgálatnak kell szállítani a betegeket kórházon belül, mi okozta a beteg halálát, és miért adnak át egy még altatásban lévőbeteget olyan mentőorvosnak, akinek nincs aneszteziológusi képesítése, kérdéseikre azonban nem reagáltak.

Semmelweis Egyetem: nincs összefüggés
Az egyetem közleménye szerint nincs összefüggés az említett, többszörös infarktuson átesett, kómában lévő beteg halála és a tervezett CT-vizsgálat között. A cikkben hivatkozott CT a klinikához tartozó külön épületrészben, de 100 méteres távolságon belül van, ahová a súlyos állapotú betegeket minden alkalommal az OMSZ munkatársai szállítják a klinikán dolgozó kardiológus, vagy aneszteziológus szakorvos kíséretével. Az OMSZ munkatársai több száz lélegeztetett, akár sokkos állapotban lévő beteget szállítanak országszerte - emelik ki a közleményben.
Hangsúlyozzák azt is, hogy a beteg aznap nem esett át műtéti beavatkozáson, ellátása a nemzetközi ajánlások alapján, a legmagasabb szinten, folyamatos intenzív terápiás, kardiológus és szívsebész szakorvos bevonásával történt.


Lájkoljon minket a Facebook-on is!