Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fizetős lett a zánkai szabadstrand is

Népszava|2017. júl 14. 11:07
[A+ A-]

Eldőlt az egyik utolsó bástya az északi parton, az egyébként is kevés szabadstrandból kiesett az egykori zánkai úttörőváros strandja. Ráadásul a látogatási lehetőséget is radikálisan korlátozták - számol be a Balatontipp.hu.

Az egykori gyermekváros strandját 22 évvel ezelőtt nyitották meg a külső látogatók előtt. Az akkor Gyermek és Ifjúsági Centrum néven működő intézménybe szabadon bemehetett bárki, mert a főkapun kívül azzal átellenben a 71-es főút másik oldalán volt egy ajtó gyalogosoknak, bicikliseknek.

Előbb lezárták a 71-es főút melletti „kiskaput”, majd a közben az Erzsébet Táborok Alapítványhoz került “Zánkai Sport- és Rendezvényközpontban” megszüntették a Zánka felőli gyalogos, biciklis bejutási lehetőséget, most pedig még drasztikusabb lépést tettek. A strandot péntektől vasárnapig, naponta csak 9-19 óráig lehet látogatni – írja az Inforádió.

A június 15-augusztus 31. közötti időszakban a felnőtteknek 500, a 3-14 év közötti gyerekeknek 400, a „kedvezményes belépő” (3 éven aluli gyerek, diák, nyugdíjas) pedig 300 forintért mehet be egy napra.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!