Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: kiderült, mennyi megy az adófizetők pénzéből Szijjártó csapattársainak

nepszava.hu|2017. júl 14. 16:00
[A+ A-]

Népszava fotó/Szalmás Péter

Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője közérdekű adatigényléssel fordult a Magyar Nemzeti Kereskedőházhoz, hogy kiderüljön, az elmúlt években folyamatosan veszteséget termelő cég, milyen közpénz-konstrukcióban vált hirtelen nyereségessé - tudatja közleményében a párt. 

A Quaestor-botrányban derékig elmerült Magyar Nemzeti Kereskedőház az elmúlt években alig tudott felmutatni exportösztönző tevékenységet, és egyáltalán nem volt képes a magyar gazdaságot felpörgetni. Ehelyett folyamatosan veszteséget termelt, amit tavaly és idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium és Mészáros Lőrinc cége által folyósított közel 6 milliárd forintból tudnak csak kikozmetikázni. A kiemelten veszteséges cég a magyar külügyminisztérium újabb csődje, a rettenetes közpénz pazarlás újabb bizonyítéka.

Az LMP felszólítja a magyar kormányt, hogy szüntesse be az adófizetői pénzből fenntartott és a tapasztalatok szerint teljesen felesleges Magyar Nemzeti Kereskedőház tevékenységét, és bazári diplomácia helyett kezdjen el végre a nemzeti érdekért dolgozni!

Szél Bernadett,
az LMP társelnök-frakcióvezetője

Lájkoljon minket a Facebook-on is!